- Různé druhy sezonní zeleniny (aneb co
dům či zahrádka dala): karotka,
cuketa, petržel, celer, pórek…
- Česnek
- Zeleninový vývar
- Domácí bylinky (např. rozmarýn)
- Olivový olej, mořská sůl a koření dle
chuti
- Smetana (mléčná či rostlinná) - pro zjemnění chuti, není nutná
1) Zhruba na 10 minut si do studné vody namočíme jeden plátek řasy wakame (cca 7cm)
2) Dáme ogrilovat zeleninu
3) Grilovanou
zeleninku dáme do hrnce nebo nádoby, zalijeme vývarem, přidáme papriku a řasu a
dohladka rozmixujeme
…CO DÁL? MÁME NA VÝBĚR…
- Buď rozředíme na
polévku (výborná je třeba s quinoou)
- Neředíme a
uděláme dip (jen tak se zeleninkou a semínky, my k tomu máme rádi špaldové
krekry)
- Naředíme do
požadované konzistence a uděláme omáčku (jako přílohu můžete zvolit penne z tvrdé semoliny, ale skvělá je i basmati rýže… (pro nevegany podáváme
s mozzarelou)
Žádné komentáře:
Okomentovat