2 lžičky oleje
1 menší cibule
4 velké stroužky
česneku, oloupané a rozmačkané
1 polévková lžíce
strouhaného zázvoru
1/2 šálku sušených
nasekaných rajčat
Kůra z 1
citronu + 2 lžíce citrónové šťávy
trošku chilli
1 plechovka
cizrny
10 lžic slzovky
400g čerstvého
nebo mraženého špenátu
1 plechovka kokosového
mléka
1 lžička soli (nebo
podle chuti)
1 lžička mletého
zázvoru
Příloha:
2 velké sladké
brambory (batáty)
Listy koriandru
na ozdobu
1) Slzovku si
namočte hodinu předem, následně uvařte do měkka. To trvá cca 10 – 15 minut.
Rozehřejte si troubu na 190°C.
2) Sladké
brambory rozdělte na čtvrtiny, lehce potřete olivovým olejem, dejte na plech a
pečte cca 1 hodinu, dokud nebudou brambory měkké.
3) Mezitím si rozehřejte
olej ve větším hlubokém hrnci a přidejte najemno nakrájenou cibuli. Smažte asi pět minut až cibule zesklovatí.
Přidejte česnek, zázvor, sušená rajčata, citronovou kůru a chilli. Vše
osmahněte asi tři minuty na mírném plameni, ať se koření nepřipálí.
4) Přidejte
cizrnu (propláchnutou, již bez nálevu) a uvařenou slzovku. Vše ještě společně
osmahněte, aby se cizrna se slzovkou spojily s kořením.
5) Pokud
použijete čerstvý špenát, přidávejte jej postupně, dokud nebude v hrnci
všechen a nebude lehce podušený. V případě mraženého přidejte celý
rozmražený najednou. Následně zalejte kokosovým mlékem, dochuťte solí, mletým
zázvorem a citronovou šťávou. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte po
dobu 10 minut nebo dokud se cizrna neprohřeje. V případě potřeby dochuťte
ještě citronovou šťávou a solí.
6) Podávejte
horké s pečenými sladkými bramborami, ozdobené listy koriandru.
Žádné komentáře:
Okomentovat