bez lepku, bez laktózy
Doba přípravy: 15 min + doba schnutí
Doba pečení: 20 min
Celkový čas: 35 min
Počet porcí: 22 sušenek
INGREDIENCE
3 bílky
100 g třtinového cukru
1 lžíce medu
1 lžička mleté skořice
1 lžíce Umeocta
100 g kaštanové mouky
100 g mletých ořechů
POSTUP
1) Ve vodní lázni zahřejte bílky s cukrem a ruční metlou
lehce prošlehejte.
2) Postupně přidejte med, ocet, ořechy, mouku a skořici.
3) Na pečící papír udělejte bobečky a nechte schnout
minimálně 2 – 3 hodiny.
4) Zvolna pečte cca 20 minut na 170 °C.
Tipy a triky:
Vůbec neuškodí, když bobečky schnou i déle –
klidně si těsto připravte večer a až ráno pečte.
Autorkou receptu i fotografie je Kristýna z lifestyle & food
blogu www.kristynazouzalova.com
Dokdy se prosím mohou zasílat ty vánoční recepty do soutěže? :o)
OdpovědětVymazatDo 14.12. :)
Vymazatděkuji .) škoda, že je to jen o honění "lajků"...všimla jsem si, že už vícekrát, že to u vás vyhrál někdo nezaslouženě jen díky tomu, že všude možně škemral o hlasy :( kdybyste vybírali výherce vy, bylo by to objektivnější a motivující :)
VymazatDíky za názor. Můžu to ještě změnit, nejde mi o lajky, chtěla jsem nastavit spravedlivá pravidla :) Naše posouzení je subjektivní..
VymazatRozumím, to máte také pravdu..možná by byl nejlepší kompromis - máte 2 výherce, jeden by mohl být "lajkový" a druhý vybraný vámi :) rozhodně Vás nekritizuji, jen jsem si toho škemrání všimla, tak mě to zamrzelo vůči ostatním- poctivým soutěžícím :)
Vymazat