Raw pomerančovo-čokoládový Mousse Parfait |
Pěna:
1 velké avokádo
1/3 hrnku nepraženého kakaa
1/3 hrnku sirupu z agáve
1 a půl lžičky nastrouhané pomerančové kůry
Vanilkový krém:
3/4 hrnku kešu ořechů, máčených dvě hodiny
1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje – polovina,
změřit na lžíce
1/3 hrnku vody - polovina
1/3 hrnku agáve - polovina
1 lžička vanilkového extraktu – polovina
Pěna:
1) Všechny přísady dáme do
kuchyňského robota a mixujeme 1 až 2 minuty dohladka. Pěna by měla mít hustou,
pudinkovou konzistenci.
Vanilkový krém:
1) Do mixéru dáme kešu ořechy, kokosový olej, vodu, sirup
z agáve a vanilkový extrakt. Rozmixujeme na velmi hladký krém.
2) Střídavými vrstvami plníme do sklenic a dáme na 2 hodiny chladit
do lednice. Doporučuji zvolit opravdu malé sklenice. I když zdánlivě krém připomíná pudink, je mnohem vydatnější.
Žádné komentáře:
Okomentovat