Jahodový dort |
150g polohrubé mouky
100g hladké mouky
40g kakaa
125g másla
50g cukru
Náplň:
1kg jahod + 2hrsti celých menších
8g agaru
Poleva:
100g čokolády
100g smetany
1) Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto a zapracujeme v pevné, nedrobící se těsto.
2) Hotové těsto rozválejte a přeneste do formy na pečení. Pokud nemáte nepřilnavý povrch, pak dno formy pro jistotu poklaďte pěčícím papírem. Dejte péct na 180°C asi 10 minut.
3) Omyté a očištěné jahody rozmixujeme, přidáme agar a opět rozmixujeme. Jahody "vaříme", dokud nezačnou vřít, poté ihned odstavíme, přihodíme přichystané celé jahody, promícháme a nalejeme na korpus. Necháme vychladnout.
4) Do smetany přidáme čokoládu a rozpustíme. Nalejeme na ztuhlou želatinu a opět necháme v chladu ztuhnout.
pozn. příště bych dort dělala spíše bez čokolády, obvzlášť v těchto horkých dnech je krásně osvěžující.
Žádné komentáře:
Okomentovat