Nákyp z černé rýže s kokosovým mlékem a mangovým pyré |
Bez lepku, vajec a ořechů
4porce
Ingredience:
1 šálek černé rýže
3 šálky vody
1 1/2 šálku kokosového mléka
2/3 šálku kokosového cukru (nebo panely)
1/2 šálku pyré z manga
1 šálek černé rýže
3 šálky vody
1 1/2 šálku kokosového mléka
2/3 šálku kokosového cukru (nebo panely)
1/2 šálku pyré z manga
2) V hrnci s vodou povařte rýži do měkka, nechte vychladnout a případnou přebytečnou vodu slijte.
3) Kokosové mléko lehce zahřejte a rozpusťte v něm cukr, poté mléko i s cukrem nalejte do rýže a opět na mírném ohni povařte, dokud kaše nedosáhne požadované konzistence.
4) Směs nalejte do máslem vymazaných kokotek a pečte asi 10minut při 200°C, dokud z ní nebude pevný nákyp. Rýži nepečte příliš dlouho, raději ať je ještě vlhká, než suchá.
5) Mango oloupeme a pomocí tyčového mixeru z něj uděláme pyré, které poklademe na hotový a již chladnější nákyp.
Žádné komentáře:
Okomentovat