300g
lískových ořechů
½
hrnku kakaového prášku
1
vanilkový lusk
3
polévkové lžíce nerozpuštěného kakaového másla
horká
voda na rozředění
třtinový
cukr na doslazení
Domácí nutela |
2) V mixéru rozmixujeme orechy, následně přidáme kakao, cukr, kakaové máslo, zrníčka vanilky a trošku horké vody.
3) Mixujeme do hladka. V průběhu nechte mixér odpočívat i několik minut, jinak si ho poničíte.
4) Hmotu uzavřete do skleniček a uchovávejte v lednici.
Kvalitní kakaové máslo koupíte pod značkou Čokoládovna troubelice zde a nebo ve Zdravých výživách
Recept z bonvivani.sk
Jen číst recept mě uvádí v maximální pokušení, naštěstí jsem na ní nebyla nikdy závislá (na rozdíl od jiných papú), zdržím se tedy nutkání OKAMŽITĚ si běžet koupit oříšky a zničit mixér :-) :-) :-) Ovšem až bude doma lepší mixér, jdu do ní! :-)
OdpovědětVymazatJste hrozní, ničíte mi různá předsevzetí! :-D :-D :-D
jedno velké mňam!
OdpovědětVymazatMůžete mi prosím někdo říci, nebo ideálně přímo napsat odkaz, jaký konkrétní mixér toto zvládne umixovat? Mám doma vcelku obstojný stolní mixér (dělám v něm smoothie) a také mixér na sekání, ani v jednom si ale nedovedu představit, že bych dělala nutelu nebo jiné zde uvedené recepty, ať už kvůli objemu surovin nebo vůbec schopnosti mixéru suroviny dle uvedeného postupu zpracovat. Děkuji za tip!
OdpovědětVymazatDobrý den, nutela chce trpělivost, ale lze ji umixovat i v běžném mixéru. Autorka, která nám recept poskytla, má i více fotografií pro postup http://bonvivani.sk/recepty/domaca-nutela
VymazatKteré jiné uvedené recepty, které nevíte jak zpracovat, máte na mysli?