Nepečený Tofu Cheese cake s Matcha tea |
Korpus:
140g sušenek (jakékoli, např.celozrné)
80g másla
Krém:
300g lisované tofu
15g želatiny (neživočišný agar)
70g vody
2 lžičky Matcha s 5 lžícemi vody
250g smetanového sýra (např.Mascar z Polné)
200g kysané smetany
60g mléka
150g panely (+ - dle chuti)
½ lžičky vanilkového extraktu
Maliny, ostružiny, rybíz na ozdobu
- Pomocí nádoby tyčového mixéru vytvořte ze sušenek sypkou "mouku" a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs naneste rovnoměrně na dno dortové formy o průměru cca 23cm. Dno vyložte pečícím papírem.
- Z tofu vymačkejte veškerou vodu.
- V míse rozmixujte smetanový sýr, tofu, zakysanou smetanu, mléko, panelu a vanilku do hladké směsi. (Ingredience lze samozřejmě měnit. Je na vás, zda chcete tofu nahradit pouze smetanovým sýrem apod.).
- Připravte si želatinu dle návodu a vmíchejte do směsi.
- Vmíchejte směs s matcha.
- Přendejte směs na sušenkový korpus a nechte v chladu nejméně 6 hodin.
- Před podáváním ozdobte horkými malinami a ostružinami
- TIP: Pro dochucení a oslazení dezertu můžete použít "omáčku" z panely (viz.recept pomazánka s kozím sýrem a omáčkou z panely)
- TIP: Rozdělte směs na dvě poloviny a do jedné přidejte Matcha tea. Vznikne tak krásně mramorový dort.
Žádné komentáře:
Okomentovat