neděle 13. dubna 2014

Nepečený Tofu Cheese cake s Matcha tea


Nepečený Tofu Cheese cake s Matcha tea
Korpus:
140g sušenek (jakékoli, např.celozrné)
80g másla 

Krém:
300g lisované tofu
15g želatiny (neživočišný agar)
70g vody
2 lžičky Matcha s  5 lžícemi vody
250g smetanového sýra (např.Mascar z Polné)
200g kysané smetany
60g mléka
150g panely (+ - dle chuti)
½ lžičky vanilkového extraktu
Maliny, ostružiny, rybíz na ozdobu









  1. Pomocí nádoby tyčového mixéru vytvořte ze sušenek sypkou "mouku" a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs naneste rovnoměrně na dno dortové formy o průměru cca 23cm. Dno vyložte pečícím papírem.
  2. Z tofu vymačkejte veškerou vodu.
  3. V  míse rozmixujte smetanový sýr, tofu, zakysanou smetanu, mléko, panelu a vanilku do hladké směsi. (Ingredience lze samozřejmě měnit. Je na vás, zda chcete tofu nahradit pouze smetanovým sýrem apod.).
  4. Připravte si želatinu dle návodu a vmíchejte do směsi.
  5. Vmíchejte směs s matcha.
  6. Přendejte směs na sušenkový korpus a nechte v chladu nejméně 6 hodin.
  7. Před podáváním ozdobte horkými malinami a ostružinami


  1. TIP: Pro dochucení a oslazení dezertu můžete použít "omáčku" z panely (viz.recept pomazánka s kozím sýrem a omáčkou z panely)
  2. TIP: Rozdělte směs na dvě poloviny a do jedné přidejte Matcha tea. Vznikne tak krásně mramorový dort.

Žádné komentáře:

Okomentovat