Celozrné bezlepkové housky z dýňové mouky |
Na 6 housek:
100g mletých
lněných semínek
50g dýňové mouky Adveni medical
10 g psyllia
150 ml vlažné
vody
špetka jedné
sody
sůl (1
vrchovatá lžička nebo dle chuti)
1) Psyllium
zalijeme vlažnou vodou a necháme přes noc odpočívat. Do rána se vytvoří hustý
gel, který bude základním pojivem housek.
2) Všechny suché ingredience důkladně smícháme
a zapracujeme je do gelu. Vytvoří se nám lepkavá elastická hmota, kterou
rozkrojíme na šest porcí a vytvarujeme placaté a kulaté housky (výška cca 1,5
cm).
3) Poskládáme je na plech s pečícím papírem a
pečeme v troubě 45 minut na 180 stupních na horkovzdušné funkci.
4) Že jsou hotové, poznáte podle toho, že hezky nakynou
a jsou měkké. A teď přijde zkouška trpělivosti, musíte je nechat úplně
vychladnout. Když jsou ještě čerstvé, uvnitř jsou gumové, lepkavé, jako nedopečené.
Pozn.
Housky jsou menší, ale díky nutričně hodnotným surovinám
dobře zasytí.
recept od veseleboruvky.cz
Snad první bezlepkové pečivo, co vypadá jedle. :D Jen na dýňovou mouku jsem zatím v žádném bio obchodě nenarazila - můžu vědět, kde se dá sehnat?
OdpovědětVymazatAno, jsou vážně dobré :) Dýňovou mouku pořídíte u firmy Adveni medical http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-plodin/dynova-mouka a měla by být k nalezení i ve zdravých vyživách
Vymazat