sobota 15. února 2014

Křupavé sušenky z arašídového másla

sušenky s arašídovým máslem
Tyto sušenky jsou naprosto luxusní a zamiluje si je snad i ten, který jinak arašídové máslo nemá rád...
Barva sušenek je ovlivněná přidanými ingrediencemi - světlé s bílým cukrem, tmavé se třtinovým.

Na cca 60kusů:
100 g hladké mouky
200g špaldové
1/8 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
180 g másla nakrájeného na kousky
100g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraku 
(nebo přímo kousek vanilky)
1 vejce
110 g křupavého arašídového másla
50 g nesolených arašídů



1. Vyšlehejte máslo, cukr, vajíčko a vanilku, dokud nevytvoří hladký krém.

2. Přidejte arašídové máslo a mouku a vypracujte těsto. (těsto je velmi tuhé, doporučujeme vypracovat ručně)

3. Do těsta vmísíme arašídy.

4. Z těsta válejte válečky v průměru asi 5cm.


těsto na arašídové sušenky


5. Válečky z těsta nechte na 1 - 2 hodiny odpočinout v ledničce, dokud nepůjdou dobře krájet.

6. Předehřejte troubu na 150°C. Plech poklaďte pečícím papírem.

7. Válečky nakrájíme na 6 – 7mm silné plátky a dejte na plech (asi 1cm od sebe).

10. Pečeme 20 – 25minut, nebo dokud nejsou sušenky zlatohnědé.


TIP: Sušenky můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží i po dobu 6 dnů.

1 komentář: