sušenky s arašídovým máslem |
Barva sušenek je ovlivněná přidanými ingrediencemi - světlé s bílým cukrem, tmavé se třtinovým.
Na cca 60kusů:
100 g hladké mouky
200g špaldové
1/8 lžičky prášku do pečiva200g špaldové
1/2 lžičky soli
180 g másla nakrájeného na kousky
100g třtinového cukru
1 lžička vanilkového extraku
(nebo přímo kousek vanilky)
1 vejce
110 g křupavého arašídového másla
50 g nesolených arašídů
1. Vyšlehejte máslo, cukr, vajíčko a vanilku, dokud nevytvoří hladký
krém.
2. Přidejte arašídové máslo a mouku a vypracujte těsto. (těsto je velmi tuhé, doporučujeme vypracovat ručně)
3. Do těsta vmísíme arašídy.
5. Válečky z těsta nechte na 1 - 2 hodiny odpočinout v ledničce, dokud nepůjdou dobře krájet.
6. Předehřejte troubu na 150°C. Plech poklaďte pečícím
papírem.
7. Válečky nakrájíme na 6 – 7mm silné plátky a dejte na
plech (asi 1cm od sebe).
10. Pečeme 20 – 25minut, nebo dokud nejsou sušenky
zlatohnědé.
TIP: Sušenky můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží i po dobu 6 dnů.
Děkuji za recept, hned zítra vyzkouším!
OdpovědětVymazat