čtvrtek 23. ledna 2014

Omáčka z pečené zeleniny s řasou Wakame


INGREDIENCE: 
     -  Různé druhy sezonní zeleniny (aneb co dům či zahrádka dala): karotka, cuketa, petržel, celer, pórek…
     -  Česnek
     - Zeleninový vývar 
     -  Domácí bylinky (např. rozmarýn)
     -   Olivový olej, mořská sůl a koření dle chuti
     - Smetana (mléčná či rostlinná) - pro zjemnění chuti, není nutná






 1) Zhruba na 10 minut si do studné vody namočíme jeden plátek řasy wakame (cca 7cm)
      2) Dáme ogrilovat zeleninu
      3) Grilovanou zeleninku dáme do hrnce nebo nádoby, zalijeme vývarem, přidáme papriku a řasu a dohladka rozmixujeme
      

      4) Pro zjemnění lze přidat sójovou smetanu (nebo obyč pro nevegany)


…CO DÁL? MÁME NA VÝBĚR…
     - Buď rozředíme na polévku (výborná je třeba s quinoou)
- Neředíme a uděláme dip (jen tak se zeleninkou a semínky, my k tomu máme rádi špaldové krekry)






- Naředíme do požadované konzistence a uděláme omáčku (jako přílohu můžete zvolit penne z tvrdé semoliny, ale skvělá je i basmati rýže… (pro nevegany podáváme s mozzarelou)


Recept nám zaslala a dobrou chuť přeje duo JJ (Jadwiga a Justýnka)




Žádné komentáře:

Okomentovat