1 2/3 hrnku cizrnové mouky
1 hrnek třtinového cukru
1/3 hrnku kakaa
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
1vejce
1 lžička vanilkového aroma
1/3 hrnku olivového oleje
1/2 hrnku plnotučného mléka (popř.ovesného)
1/2 hrnku vroucí vody
2) V druhé míse rozšleháme žloutek, vanilkové aroma, olivový olej, mléko a smícháme s vodou.
3) Smícháme suchou a mokrou směs a vyšleháme do hladka.
4) Bílek ušleháme zvlášť a vmícháme jej zlehka do těsta až úplně nakonec.
5) Pokud máme formu na muffiny, plníme košíčky téměř do plna. Pokud nemáme, raději jen do půlky. Směs je poměrně řídká a mohla by vytéct.
6) Pečeme při 180°C po dobu 25 minut, nebo dokud se povrch muffinu po doteku pružně nevrátí zpět.
7) Po vychladnutí můžeme muffiny nazdobit čokoládovým humusem z cizrny nebo je nechat samotné.
ČOKOLÁDOVÝ HUMUS
100g cizrny (před namočením) popř.200g z plechovky
80g nutely
3 lžíce medu
3 lžíce třtinového cukru
Cizrnu den předem namočíme do vody. Následující den vodu slijeme a povaříme cca 30minut v čerstvé vodě. Všechny přísady dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Skladujeme v chladnu.
Muffin z cizrnové mouky a s čokoládovým humusem |
TIP: Cizrnovou mouku můžete koupit u firmy Wolfberry, která dodává do prodejen zdravých výživ. Můžete ji koupit i zde
Žádné komentáře:
Okomentovat