pondělí 20. ledna 2014

Mořské řasy Wakame


Mořské řasy Wakame jsou nejčistším a nejkvalitnějším organismem a vyznačují se svým až neuvěřitelným složením. Kromě mnohých vitamínů, minerálů a chlorofylu, který vyživuje buňky, jsou řasy nejsnáze využitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin a sacharidů. Je velmi pozoruhodné, že mají až dvacetkrát vyšší obsah minerálů než zelenina a čtrnáctkrát vyšší obsah vápníku než mléko, který si navíc lidské tělo bere z řas beze zbytku.

Mořské řasy jsou významné především jako účinný prostředek k očištění organizmu od toxinů. Eliminují vliv radioaktivních a chemických látek a odnímají z těla i těžké kovy, jako je olovo, kadmium či rtuť. Řasy navíc pohlcují i látky karcinogenní, a působí tak preventivně proti rakovině.

Kromě zmíněného očistného efektu, který má mimo jiné za následek i snížení váhy, se mořské řasy vyznačují i mnohými dalšími příznivými účinky na lidské zdraví. Díky vysokému obsahu antioxidantů mají výrazný omlazující účinek a vytváří zdravé prostředí ke správné činnosti imunitního systému. Působí protizánětlivě a fungují jako přírodní antibiotikum. Dokáží si poradit s plísněmi, bakteriemi, různými infekcemi i s alergiemi. Mořské řasy významně podporují trávení, snižují cholesterol, a chrání tak srdce a cévy. Jsou také výborným pomocníkem v boji s ženskou i mužskou neplodností.

Mořské řasy můžeme jíst současně s jakýmikoliv léky. Na jedné straně zvýrazní jejich léčebné účinky, na straně druhé zamezí účinkům vedlejším. Dobré je konzumovat řasy pravidelně, nejlépe každý den. Vzhledem k tomu, že jsou bezlepkové, jsou vhodné i pro lidi s různými dietami. Náš jídelníček dokáží výborně zhodnotit, protože pomáhají vyloučit vše špatné a naopak vstřebat to dobré

Příprava této řasy je jednoduchá - kousek řasy se opláchne a namočí do studené vody. Po 10 minutách změkne a může se krájet a dát povařit na posledních 5 minut do polévky, omáčky, luštěnin či obilovin. Do vařeného jídla je dobré dát i vodu, ve které se řasa namáčela. Wakame lze také namočit na půl hodiny a pak ji jíst syrovou, například v pomazánkách či nakrájenou do salátů.


TIP: Řasu wakame k nám dováží firma Sunfood VM, která dodává do prodejen zdravé výživy. Je možné koupit ji i zde
Jakkoli se může zdát balení malé, věřte, že vám vydrží na hodně pokrmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat