úterý 21. ledna 2014

Ladoo z cizrnové mouky

Ladoo z cizrnové mouky
na 25 - 30 menších kousků 
200g cizrn.mouky
20g hl.mouky, 
150g ghí (popř.klasického másla) 
50g mandlí, 
90g cukru
1/2 lžičky mletého kardamonu
dvě lžíce medu 
nasekané nesolené pistácie na ozdobu










1) Nejdříve smícháme oba druhy mouky s rozpuštěným máslem a rukou vypracujeme vláčné těstíčko. Na malém množství másla jej za stálého promíchání zvolna opražíme 7-10 minut ze všech stran.

2) Dokud je směs ještě teplá vmícháme cukr, kardamom a mandle. Necháme vychladnout a z těsta tvarujeme kuličky. Hotové potřeme rozpuštěným máslem nebo medem a posypeme nasekanými pistáciemi. Budete-li přidávat med, doporučuji snížit díl cukru.

TIP: Já jsem směs navíc dala do formiček a cca na 10min při 180°C do trouby. Cukroví je poté křehčí a jemnější.


TIP2: Cizrnovou mouku můžete koupit u firmy Wolfberry, která dodává do prodejen zdravých výživ. Můžete ji koupit i zde

Žádné komentáře:

Okomentovat